کاکه تیغون

 

کرم ها

امسال، کابل سرد است و در مقابل، خبرها، داغ. داغ ترین خبر این هفته اعتراف کرزی بود که گفت، یک و نیم سال است دندان های خود را معاینه نکرده و چند ماه بعد برای درمان دندان ها به مزار شریف خواهد رفت.

معلوم می شود کرزی در این یک و نیم سال، فرصت دندان شستن نداشته چه رسد به سر خاریدن.

کار و بار دهنت بی سر و سامان گشته

کرم دندان به دهان تو فراوان گشته

بس عظیم است چنین واقعه ، ای رهبر ما

بُرس دندان تو بسیار پریشان گشته

وقتی در شستن دندان ها غفلت می شود، دو چیز، در پهلوی دیگر چیزها، به سراغ انسان آمدنی است : درد دندان و کرم خورده گی دندان.

چارۀ درد دندان به دو گونه می شود. شیوۀ کلاسیک همان است که لقمان حکیم گفته : درد دندان - کندن!

چارۀ مدرن آن شنیدن آهنگ "درد دندان دارم و دندان به دندان می زنم" است که با آن آدم به فکر درد های دیگر افتاده و درد دندان را فراموش می کند.

ولی می ماند، کرم خورده گی دندان ها. برای درمان آن باید دید که علت این کرم خورده گی ها چیست.

من با وجود این همه فضل و دانش، صد درصد گفته نمی توانم، کرم ها در دهن آقای کرزی از کجا و چه گونه پیدا شده اند. عقل سلیم چنین حکم می کند که جوانب مختلف قضیه در نظر گرفته شده و بعد احتمالات، سنجیده شوند.

احتمال اول این است که این کرم ها از قدیم در دهان کرزی بوده باشند و امروز به دلایل تاکتیکی، " کرمیت " خود را آشکار می کنند.

احتمال دوم که کرم ها از پارلمان نقل مکان نموده و جای مناسب تری از دهان  رييس جمهور نیافته باشند.

احتمال سوم این است که کرم های ِ کرم خورده های دور و پیش بابای ملت، به دهان بابای دولت سرایت نموده باشد.

استدلال برای احتمال چهارم چنین است : چون رييس جمهور، انگلیسی را بهتر از زبان مادری خود صحبت می کند، ممکن است کرم های امریکایی و انگلیسی، دهان اورا خانۀ خود فکر کرده و آنجا بستره انداخته باشند.

احتمال پنجم که رييس جمهور از طریق روبوسی با طالب ها، کرم زده شده باشد. اگر طول کرم بیشتر از یک متر باشد این احتمال منتفی می گردد. زیرا حکومت پاکستان، برای مفاهمۀ مادی با امریکا، فقط مارهای با طول کم تر از یک متر را، کرم می نامد.

احتمال ششم این است که از اثر اشعۀ رادیو اکتیف دستگاه های اتمی ایران، کرزی را کرم زده باشد. این احتمال بسیار ضعیف است، زیرا اشعۀ رادیو اکتیف ایرانی فقط ضد غرب و غرب زده ها عمل می کند. آن چه اما این احتمال را تقویت می کند این حقیقت است که امروز حکومت ایران، در عمل محتاط ودر سخن ناپروا است و می خواهد به عنوان مخالف امریکا، لااقل برابر حکومت فیدل کاسترو، عمر نماید، ولو شباهت ملا های ایرانی با فیدل کاسترو، جز در پشم ، در چیز دیگری نباشد.

احتمال هفتم این است که چون رييس جمهور مصروف شستن رنگ سرخ از دستان پارلمانی های خود است، شستن دهان خود را فراموش کرده و کرم ها را موقع سیر و سیاحت داده است.

احتمالات دیگر نیز وجود دارند که احتمالا ً در آینده ذکر خواهند شد.

در دهان مبارکت ای دوست

کرم ها رفته رفته ، مار شوند

هر که را پنج روزه نوبت اوست

مارها آخر اژدهار شوند

24 فبروری، 2007 ، هامبورگ